Zgodovina in poslanstvo


 

Košarkarski klub LASTOVKA je bil ustanovljen leta 1997 na pobudo mladih domžalskih igralcev. Tekmovalni začetki izhajajo iz nastopanja v rekreativni kamniški košarkarski ligi, kar je bil nekakšen igralni krst, ki pa je po vsega polletnem sodelovanju prerastel okvire tekmovanja in v jeseni 1997 je članska ekipa začela z nastopanjem v zveznem tekmovanju v 3.SKL.

V sezoni 1999/2000 smo si zadali celosten načrt, v okviru katerega je bil glavni cilj organizirati in tekmovati z vsemi mlajšimi selekcijami v državnem košarkarskem tekmovanju.

Ta velik korak se nam je, na zadovoljstvo vseh nas, uresničil. Sezono 2002/2003 smo pričeli z vsemi starostnimi kategorijami, v kateri pa smo presegli samega sebe, saj smo se z vsemi mlajšimi kategorijami uvrstili v 1. košarkarsko ligo. To dejanje nas je med 100- košarkaškimi ekipami v Sloveniji uvrstilo na skupno 10.mesto v državi, kar je bilo opaženo tudi s strani košarkarske zveze Slovenije, ki je našo člansko ekipo na podlagi dobrega dela in odličnih rezultatov povabila za vstop članske ekipe v 2.košarkarsko ligo.

V končani tekmovalni sezoni 2011/2012 so se vse selekcije našega kluba odlično odrezale, članska ekipa pa je z osvojitvijo 2. mesta v 3. košarkarski ligi samo potrdila dobro in konstantno delo v našem klubu, saj gre zgodovinsko za najboljši tekmovalni rezultat članske ekipe v njeni zgodovini. Vsi ti rezultati nas obvezujejo, da damo še večji poudarek delu z mlajšimi kategorijami.

V smeri nadaljnjega razvoja našega kluba smo na področju Domžal, Mengša, Trzina, Dob-a in Moravč ustanovili svojo košarkarsko šolo v kateri sedaj uspešno trenira okrog 50 otrok željnih nadaljnjih uspehov, vse to pa nam omogoča še večjo košarkarsko stabilnost in še večje uspehe v košarkarski Sloveniji.

Poleg tekmovalnega dela v Sloveniji se naše ekipe redno udeležujejo različnih košarkarskih turnirjev in taborov tudi v tujini. V preteklih letih so se različne selekcije našega kluba udeleževale košarkarskih gostovanj od bivših republik Jugoslavije, Italije, Francije, Češke, Poljske in Španije. Vsekakor nam je najbolj v spominu ostalo prijetno druženje in pridobivanje novih prijateljev praktično v celotni Evropi.

Če velja pregovor, da je vsak začetek težak, pa smo tisti, ki smo prvi korak prehodili, enotnega mnenja, da je vsak naslednji korak še težji. Vendar, večji je korak, večji je izziv za naš mladi kolektiv. Žal pa samo dobra volja in mladostni elan nista dovolj za uresničitev naših načrtov. Če hočemo vsem željnim, mladim igralcem omogočiti kvalitetno delo, strokovne kadre in ustrezne prostore, potrebujemo več sredstev, kot jih trenutno premoremo. V veliko pomoč so nam naši sponzorji, Občina Domžale, Zavod za Šport Občine Domžale, osnovna šola Radomlje in vsi drugi, ki nam omogočajo s svojim prispevkom in delom, da kljub težkim časom ustvarjamo nova in nova prijateljstva med igranjem košarkarske igre v naših selekcijah v vseh starostnih skupinah.

 


Comments are closed