Turnir U15

V nedeljo, 19.2.2017 smo v KK Lastovka organizirali mednarodni turnir za selekcijo U15. Turnirja sta se poleg domačega kluba udeležili še ekipi KK Komenda in KK Kostrena iz Reke. Namen turnirja je bil igralcem omogočiti tekme med enomesečnim prvenstvenim premorom.

V prvi tekmi turnirja, ki je potekal v telovadnici OŠ Ihan, sta se pomerila lokalna rivala KK Komenda in KK Lastovka. Domači rumeni so sicer povedli z 1:0, kar pa je bilo tudi edino vodstvo domačih na tekmi. Gostje iz Komende so namreč začeli silovito in po nekaj minutah povedli s 15:1. Domači fantje so bili v prvi četrtini preveč medli v obrambi, saj so nasprotnikom puščali ogromno prostora, kar so gostje najprej izkoristili z lahkimi polaganji, nato pa so začeli še zadevati z razdalje. Rumeni so v nadaljevanju sicer zaigrali bolj borbeno in čvrsto v obrambi, toda v napadu niso našli poti do koša. Komenda je na drugi strani z učinkovito in za oko lepo igro brez težav pripeljala tekmo do konca in zasluženo slavila s 66:50.

Na drugi tekmi so se pomerili košarkarji KK Komenda in naši hrvaški prijatelji iz Reke. Komenda je že na samem začetku prišla do lepe prednosti in kmalu je bilo jasno, da bodo naši lokalni rivali prišli do turnirske zmage. Trener Komende je v nadaljevanju ob visoki prednosti ponudil priložnost tudi košarkarjem, ki sicer ne igrajo veliko. Rezervisti so izkoristili zaupanje trenerja in slavili s 95:65.

Na zadnji tekmi turnirja so se domači fantje, okrepljeni s slastnimi sendviči pomerili s svojimi hrvaškimi vrstniki. Tekma je potekala po podobnem scenariju kot prejšnji obračun, saj si je Lastovka že kmalu nabrala prednost in jo do konca le še povečevala. Tudi tokrat so lahko na igrišče stopili tudi košarkarji z nižjo minutažo, ki so prikazali nekaj lepih potez in razveselili tako starše kot trenerja. Nekaterim igralcem je uspelo celo priti do osebnega strelskega rekorda, kar je seveda povzročilo ob takih rekordih tradicionalno polivanje z vodo v garderobi. Lastovka je slavila s 103:40, treba pa je priznati, da s gostje zaradi poškodb in bolezni prišli v Ihan močno oslabljeni. Hrvaškim košarkarjem čestitamo za borbo do konca in se jim seveda zahvaljujemo za udeležbo na turnirju. Verjamemo, da so si gostje kljub porazu nabrali pomembne izkušnje.

Na koncu je sledila še podelitev, kjer je predsednik KK Lastovka g. Bojan Čad vsem ekipam podelil pokale za udeležbo na turnirju, največjega so seveda dobili naši lokalni tekmeci iz Komende. Turnir je minil v prijateljskem vzdušju in športnem navijanju, najpomembnejše pa je, da so se vsi fantje nasmejani odpravili domov, kar je tudi smisel treniranja in igranja košarke. Rezultati zbledijo, dobro vzdušje, ki da doživimo v dvoranah pa ostane.

Zapisal: Luka Cerar

Resized_20170219_132419_003 Resized_20170219_132456 Resized_20170219_132624

Comments are closed.