Člani stopnjujejo formo

Košarkarji naše članske vrste so zaključili s testno-pripravljalnim obdobjem. Sedaj je ekipa takorekoč sestavljena, fantje pa se uigravajo na treningih in prijateljskih tekmah. Slednjim posvečamo tokratni prispevek.

Člani so do sedaj odigrali 5 pripravljalnih tekem. Dvakrat so se pomerili s polzelskim prvoligašem – Hopsi, po enkrat pa s tretjeligaši Pingvini, novopečenim drugoligašem Slovanom in mestnim prvoligašem – Helios Sunsi.

Na prvih treh tekmah s Hopsi in Pingvini je ekipa nastopila v okrnjeni zasedbi; manjkali so predvsem starejši igralci. Na zadnjih dveh tekmah, t.j. proti KK Domžale in KK Slovan, pa je ekipa nastopila v polni operativni zasedbi.

V statistiko smo vpisali 2 zmagi in 3 poraze. Toda bolj kot rezultat, je na teh tekmah pomembna igra.
20140910_HEL_LAS_pripravljalna_  Vugdalić (1)Muharem Vugdalić o dosedaj odigranih tekmah: “Odigrali smo 5 prijateljskih tekem, na katerih so vsi igralci dobili priložnost za igro. In na vseh ostalih tekmah ki sledijo bodo vsi enako igrali, ne glede na rezultat. Do 1. oktobra želim dobiti jasno sliko na koga lahko računam na prvenstvenih tekmah, in kdo so tisti ki se bodo morali zadovoljiti z majhno minutažo. S 1. oktobrom bomo začeli s popravljanjem napak, ki sem jih videl na prijateljskih tekmah in dvigovanjem strelske forme. Do začetka prvenstva, 18. oktobra, se bomo v glavnem posvetili treningom.”

O tekmah samih pa: “Prvi dve tekmi s Hopsi sta pokazali, kje imamo dosti rezerve, posebej v napadu; za obrambo je bilo dosti težje, ker imajo Hopsi visoko ter izkušeno ekipo z odličnimi posamezniki in štirimi tujci. Izkoristili so svojo prednost v višini. Tekma s Heliosom je že pokazala, da se dvigujemo v formi, ker smo zelo dobro parirali domačinom, ki imajo prav tako štiri tujce. Ti so za razliko od tujcev, ki jih imajo Hopsi, realno dosti slabši. Mislim, da je tu bil razlog, da so se morali domžalčani dosti bolj potruditi, da so nas na koncu premagali. Verjamem pa, da bosta moja prijatelja in kolega – trener Hafnar skupaj s pomočnikom Novakom – do začetka sezone to uredila tako, kot je treba. Potrebujeta samo bolj ostro roko in disiciplino do tujcev v ekipi.

Sledi še nekaj pripravljalnih tekem:
-16. septembra proti Addeco Mariboru,
-19. septembra proti Slovanu in
-24. septembra pri Addecu v Mariboru.

Vse pripravljalne tekme so odprte za javnost. Na tekmi pri KK Domžale ste nas presenetili z izjemnim odzivom; kljub temu, da tekme nismo posebej najavljali, Vas je prišlo kar 200. Vabljeni tudi, da nas spremljate na ostalih pripravljalnih tekmah.

Skupaj ustvarimo novo košarkarsko pravljico!

 

Statistični podatki o tekmah

28. 8.2014, ŠD Polzela
Hopsi Polzela : Lastovka Domžale
86:76

4.9.2014, POŠ Ihan
Lastovka Domžale : Pingvini Ljubljana
69:45

5.9.2014, OŠ Venclja Perka Domžale
Lastovka Domžale : Hopsi Polzela
66:88

10.9.2014, Hala KC Domžale
Helios Suns : Lastovka Domžale
84 : 74 (18:17, 25:15, 22:16, 19:26)
gledalcev: 200

12.9.2014, ŠD Kodeljevo
Slovan Kodeljevo : Lastovka Domžale
84 : 104 (25:26, 13:37, 21:19, 25:22)
gledalcev: 40

Fotogalerija

Fotografije so s tekme proti članom KK Domžale.
Foto: Gregor Papež

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.