Še osmič zapored uspešni

Košarkarji članske ekipe Lastovke so bili uspešni še osmič zapored. Tokrat so na predzadnji tekmi rednega dela sezone doma premagali ekipo Krke mladih. Tako so še naprej uspešni v lovu na dodatne kvalifikacije za 1. SKL.

Lastovka Domžale : Krka mladi

80 : 71
(23:24, 19:10, 15:10, 23:27)

Gledalcev: 150
STATISTIKA

Poročilo

Tokrat je tekmo v “civilni” opremi s klopi spremljal Miha Juvan, Gregor Jakhel Kolarević pa je po ogrevanju razvezal športne copate; oba sta počivala zaradi sanacije poškodb pred tekmo s Škofjo Loko.

Začeli smo tradicionalno slabo – gostje so prišli do večje prednosti. Toda nato se je opogumil Žioga Markus in odprl točkovni zbir s sedmimi točkami, do pete minute pa je pritegnil tudi že Aljaž Korošec, ki je s trojko približal rezultat na 10:12. Do konca četrtine smo bili nato poravnani.
V drugi četrtini se je nato žepokazalai naša kvaliteta in izkušnje, ko smo kljub nižji postavi prišli ob hudem boju do otipljivejše prednosti ob polčasu.

Med polčasom je naša animacijska ekipa pripravila poligon igrive košarke za najmlajše gledalce. Pomagal je tudi Lipko, ki je bil prisoten na tekmi, razdelil pa je tudi nekaj rekvitzitov med gledalce.

V drugi polovici srečanja so nasprotniki nudili dober odpor in nismo se mogli odlepiti na vačjo – varno – razliko. V zadnjih minutah je že kazalo, da bi si lahko gostje pripravili teren za preobrat, toda – kto do sedaj – smo situacijo kontrolirali in možnosti za preobrat zatrli.

 

Izjave

Žiga Percel, igralec Lastovke: “Morali smo zmagati – zmagali smo. To je to. Sedaj se moramo pripraviti še na Škofjo Loko – pripravili se bomo, poskušali zmagati in upamo, da bomo. ni važno, kako igra posameznik, pomembno je, da naakoncu ekipa zmaga. Ker edino zmaga šteje.”

Muharem Vugdalić, trener Lastovke: “Lepa predstava ekipe Krka mladi. Presenetili so me; vidi se, da so šolani igralci, pred nekaterimi je lepa prihodnost. Ta liga jim lahko veliko prinese in, kar se mene tiče, bi bila velika škoda, če bi morali igrati dodatne kvalifikacije. Ker ti igralci si zaslužijo igrati drugo ligo, da si nabirajo izkušnje, da lahko potem zaigrajo kje višje.
Kar se nas tiče – danes smo igrali brez centra, ker imamo nekaj poškodb, ki jih moramo rešiti do naslednjega konca tedna in odločilne tekme v Škofji Loki.
Preizkusili smo nek novi sistem s štirimi majhnimi igralci; smo bili hitrejši in to smo tudi izkoriščali. Od druge četrtine naprej, ko smo rezultat obrnili v našo korist, smo tekmo kontrolirali in jo pripeljali do zmage. Prva četrtina pa kot vedno; prvih pet minut ne damo koša.”
Kljub nižji peterki pa smo na koncu imeli več skokov od nasprotnika…
“Res smo dali štiri nižje igralce v peterko, toda dogovor je bil, da najvišji teče v protinapad, ostali štirje pa se borijo za skok v obrambi. In delovalo je. Korošec je bil skoraj pri trojnem dvojčku, pa je organizator igre.
Od druge četrtine naprej, ko smo se držali dogovorov, rezultat ni bil vprašanje.
V zaključku so delali napake tudi izkušeni igralci; toda tudi velikim ekipam se dogaja, da delajo neumnosti.
Gremo sedaj v Škofjo Loko, pa kar bo – pa bo.”

Imran Polutak, igralec Krke: “Nasprotnik je močan. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Začeli smo kakor je treba; nato smo se nekoliko razpustili. Na polčasu so nasprotniki že vodili.
Na koncu smo poskusili nekaj igrati, pa nismo mogli, ker so zadeli proste mete … Čestitam nasprotniku za zasluženo zmago.”

Teo Hojč, trener Krke: “Mi smo se že med pripravami na tekmo osredotočali na to, kako ustaviti Korošca in Kolarevića. Predvsem Kolarevića, ker je tako dominanten v tej ligi, da nekaj moraš narediti. Mogoče nas je zato malo presenetilo, toda nato smo dobro odreagirali. Napadli smo v globino, kjer smo imeli prednost v višini. Nato se je po lastnih napakah in premajhni želji fantov po zmagi, rezultat obrnil v prid Lastovke. Le-ta je s svojimi izkušenimi in kvalitetnimi igralci tekmo pripeljala do konca in zmage.
Žal mi je, ker je danes bila priložnost premagati lastovko, ki pa je nismo izkoristili. Sedaj imamo minimalne možnosti, da obstanemo direktno v drugi ligi. Najbrž bomo morali skozi dodatne kvalifikacije, kar zagotovo ni lahko.
Čestitke Lastovki za lepo predstavo in zasluženo zmago. Veliko sreče tudi v kvalifikacijah za prvo ligo.”

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.