Tokrat je šlo brez podaljškov

Današnja tekma v Domžalah se je – za razliko od prve v Črnomlju – končala že po rednih 40 minutah igre. Zmaga je po atraktivnem srečanju ostala doma.

Lastovka Domžale : Kolpa Črnomelj

82:74
(18:20, 34:17, 10:12, 20:25)

Gledalcev: 80
STATISTIKA

Poročilo

Srečanje se je začelo s prevzemom pobude gostov. Toda domači so v drugi četrtini vajeti z ekipno igro zopet prevzeli v svoje roke. Predvsem je blestela naveza Glavaš – Kolarević – Balažic. Do polčasa so si z ostalimi fanti priigrali že občutnejšo prednost.

Po polčasu so prednost povečali na najvišjih 23 točk, nato nekoliko popustili in gostje so se približali. Predvsem na začetku zadnjih desetih minut igre so domači v želji po atraktivni igri naredili veliko nepotrebnih napak in dolenjci so se vztrajno približevali. Prišli so do 7 točk zaostanka minuto do konca. A domači so se zbrali in zmaga ni bila resneje ogrožena.

 

Izjave

Muharem Vugdalić, trener Lastovke:”Ta tekma je bila zelo pomembna za nas, saj Kolpa ni slaba ekipa. Igralci imajo v glavi psihološki problem, da si ne upajo metati na koš, ko so sami. Ko bomo to rešili bomo še boljši. Drugače sem zadovoljen, predvsem s tretjo četrtino; v četrti smo malo padli, ker so nas cel drugi polčas gostje branili consko. Ampak smo naredili dober trening proti coni in s tem ne bomo imeli nikoli več problemov.”

Nejc Glavaš, igralec Lastovke:”Tekmo smo v prvi četrtinislabše odprli, nato smo v drugi četrtini povečali agresivnost, kar nasje pripeljalo do občutnejše prednosti na polčasu. V drugem polčasu so gostje postavili consko obrambo, proti kateri na začetku nismo zadeli odprtih metov. Nismo se najbolje znašli. Ampak na koncu zmaga ni bila ogrožena. Smo zmagali – imamo še tri tekme in gremo zmagati vsako posebej – tako bi dosegli naš cilj.”

Milan Kordič, trener Kolpe:”Odigrali smo korektno tekmo. Čestital bi domačinom za več kot zasluženo zmago. Nam se je tistih črnih sedem minut druge četrtine, ko smo igrali katastrofalno, maščevalo. Tega nismo mogli popraviti do konca tekme. Bi pa čestital mojim fantom, da so se kljub zaostanku 20 točk znali vrniti in ogroziti domačine na koncu tekme.”

Fotogalerija

Fotografije fotografa Aleša Hlastca sledijo...

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.