Presenetljivo poraženi

Danes so člani na domačem igrišču v zaključku tekme po seriji lastnih napak presenetljivo izgubili proti gostom iz Ljubljane.

Lastovka Domžale : Parklji Ljubljana

75 : 81
(18:19, 16:16, 22:15, 19:31)

Gledalcev: 100
STATISTIKA

Pred začetkom srečanja smo se z minuto molka poklonili nedavno preminulemu Sodniki v spomin na Mladena Žarića nosili črni trak.mlademu sodniku Mladenu Žariću.

V začetku tekme so povedli domači, a kmalu so pobudo prevzeli gostje. Toda razlika je bila majhna. V vodstvo sta se moštvi izmenjevali skozi celotni prvi polčas. Napake nasprotnega moštva je drugo vedno znalo kaznovati s prevzemom vodstva.
V drugem delu igre se je Lastovka skozi celotno četrtin počasi a vztrajno oddaljevala. Najvišjo domačo prednost 56:48 je pred koncem tretje četrtine gostom uspelo malenkost zmanjšati in pred zadnjim obdobjem igre so bili domači v vodstvu za 6 točk.
V zadnji četrtini domačim ni uspelo prednosti povečati in gostje iz Ljubljane so izkoristili nekaj nezbranosti domačih in v zadnjih minutah izenačili ter prešli v vodstvo. V izdihljajih tekme se Lastovki nato ni uspelo preiti v vodstvo in Parklji so zmagali z največjo prednostjo na tekmi.

IZJAVI:

Tomi Poplatnik, trener Lastovke: “Najprej čestitke Parkljem za zasluženo zmago. Danes smo naredili preveč napak, nismo bili zbrani. Ob vsem tem smo bili preveč nenatančni pri metu. S takšno obrambno igro je težko premagati slabše ekipe, kaj šele Parklje.

Jaka Zalaznik, trener Parkljev o tem, kako je videl tekmo: “Kakor ste sami videli je bila tekma zelo napeta. Kljub temu, da nismo imeli dveh igralcev – Ljubenoviča in Urbasa, ki je zbolel pred tekmo, smo bili enakovredni nasprotnik skozi celo tekmo. Na koncu smo prišli tudi do vodstva, ki smo ga uspešno zadržali. Preglavice nam je delal predvsem Klepo, na katerega so oni tudi igrali, ga iskali, mi pa skušali čim bolj omejiti. Čestital bi fantom za res borbeno tekmo. Mislim, da smo si zaslužili to zmago.

PREMISLEK

Danes igra ni bila na nivoju. Predvsem zbranosti ni bilo, še posebej v zaključku tekme.
Toida čas teče, tako kot življenje – naprej. Naslednji teden je nova tekma in nova priložnost da igralci pustijo srce na igrišču.

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.